Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Χειροτονία Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου

mgriniezakis

alphaύριο σάββατο 16 Μαΐου τ.ε. θα γίνει η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο. Ο Ηρακλειώτης, καταγόμενος από το Αηδονοχώρι Αρχιμανδρίτης και μέχρι πρότινος Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με ζητήματα σχέσεων θεολογίας και βιοηθικής και θεωρείται από τους πλέον ειδικούς της Εκκλησίας σε σύγχρονους προβληματισμούς για τη διασύνδεση θρησκείας, κοινωνίας και ηθικών διλημμάτων που άπτονται θεμάτων εξέλιξης και τεχνολογίας.


Τό 2009 ἡ Ἁγία καί Ἱερά Συνοδος τοῦ Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά ἀπό πρόταση τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου τον όρισε μέλος στην Πανορθόδοξη Επιτροπή Βιοηθικής, στην οποία ορίστηκε ομοφώνως καί Γενικός Γραμματέας κατά τήν πρώτη Συνεδρία της, το Μάϊο του 2011.

Έχει τιμηθεί με ακαδημαϊκές καί εκκλησιαστικές διακρίσεις μεταξύ αυτών με το βραβεῖο Science and Religion Award, του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, το οποίο για πρώτη φορά δόθηκε σε κληρικό και μάλιστα ορθόδοξο.


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5448475

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search