Ανακοινώσεις Ιερού Ναού

Εόρτιες ευχές επί τη ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.ΕΥΓΕΝΙΟΥ 2023

Kritis Evgenios2

ΕΥΓΕΝΙΟΥ του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Αρχιεπισκόπου της Αγιωτατης Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πολλά τα έτη.

Σεβασμιώτατε Πάτερ καί Δέσποτα.

Μὲ ἀφορμὴ τὴν ὀνομαστικὴ σας ἑορτὴ καθώς ἡ ὀνομαστική ἑορτή τοῦ Ἐπισκόπου γιά τήν τοπική ἐκκλησία εἶναι κορυφαία ἑορτή, πρώτη καί κυρία, ἑορτή ἑορτῶν, γιατί ὁ Ἐπίσκοπος ἀποτελεῖ τό κορυφαῖο δημόσιο πρόσωπο πού βρίσκεται εἰς τόπον καί τύπον Χριστοῦ καί ἑνώνει κάτω ἀπό τό σεπτό πρόσωπό του τήν ἐκκλησία στόν ἴδιο βαθμό πού ἑνώνει καί ἡ θεία εὐχαριστία. Νά ξέρετε ὅτι κατέχετε  ὑψηλή θέση στήν προσευχή μου, στήν καρδιά καί τήν ψυχή μου, καί σᾶς εἶμαι ἐσαεί εὐγνώμων γιά τήν Πατρική σας ἀγάπη καί στοργή πού δείχνετε πρός τό ἀνάξιο πρόσωπό μου. Ἐπιτρέψτε μου λοιπόν, χρεωστικῶς καί ὠφειλετικῶς, νά σᾶς εὐχηθῶ, 

Κύριος του ἐλέους καί  πάσης παρακλήσεως, διά πρεσβειῶν τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Μάρτυρος Εὐγενίου, τοῦ ὁποίου τό ὄνομα φέρετε, τιμᾶτε καί λιτανεύετε, νά σᾶς διαφυλάττει σῶον, ὑγιῆ, μακροημερεύοντα καί ὀρθοτομοῦντα τόν λόγον τῆς Ἀληθείας. Νά σᾶς χαρίζει ἔτη πολλά, μακρά, εὐλογημένα, ἁγιασμένα, μεστά διακονίας καί προσφορᾶς. Γεμάτα ἀπό τή Χάρη καί τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γεμάτα ἀπό ἀκλόνητη ὑγεία καί δύναμη, γιά νά συνεχίζετε τό ἐπίπονο ἀλλά καί πλούσια καρποφόρο ποιμαντορικό σας ἔργο. Χρόνια σας Πολλά. Θεοφρούρητα & Θεοσκέπαστα. Τήν Εὐχή σας, Πατέρα μας & Σεπτέ Ποιμενάρχα μας.

Μετά υἱικοῦ Βαθυτάτου Σεβασμοῦ
Πρωτοπρεσβύτερος Χρῆστος Πυτιρίνης

Απονομή οφικίου Πρωτοπρεσβυτέρου στον π.Χρήστο Πυτιρίνη από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.ΕΥΓΕΝΙΟΝ Β΄

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 παραμονή της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης Δαφνών Ηρακλείου πριν την απόλυση του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ ο Β΄ επέλεξε αυτήν την ξεχωριστή ημέρα, να τιμήσει και να επιβραβεύσει τον Εφημέριο της Ενορίας Γωνιών Μαλεβιζίου Οικονόμο Χρήστο Πυτιρίνη για την έως τώρα διακονία του στην Αγία μας εκκλησία απονέμοντάς του, το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της καθ' ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

O νέος Πρωτοπρεσβύτερος π.Χρήστος Πυτιρίνης βαθειά συγκινημένος, Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πατέρα & Ποιμενάρχη κ.κ.ΕΥΓΕΝΙΟΝ τον Β΄ για την Πατρική αγάπη και στοργή που τον περιβάλλει διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με σκοπό την σωτηρία του Λαού, και την στήριξη των Ευσεβών Χριστιανών που η Εκκλησία του έχει εμπιστευθεί!”. Κλήρος και Λαός αναφώνησαν το άξιος και ευχήθηκαν τα δέοντα στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο

 

Το νέο ημερολόγιο της ενορίας του έτους 2023

Hmerologio202319ο νέο ημερολόγιο του 2023 της ενορίας μας είναι έτοιμο και περιμένει όλους τους φίλους της ενορίας μας να το προμηθευθούν. Το κοσμούν οι φωτογραφίες των Ιερών ναών του Αγίου Δημητρίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαζί με τις εικόνες Της πρόστάτιδος και εφόρου της Ενορίας μας της Παναγίας μας και του Αγίου Δημητρίου. Τον σχεδιασμό του νέου ημερολογίου επιμελήθηκε ο Εφημέριος της Ενορίας και την εκτύπωση καθώς και τον σχεδιασμό του ανέλαβε το τυπογραφείο  ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΤΥΠΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ το οποίο και ευχαριστούμε για την έκδοσή του.
 
Τα έσοδα του παρόντος ημερολογίου θα διατεθούν για να στηρίξουν το έργο της ενορίας μας. Μην χάσετε αυτή την όμορφη έκδοση!
Μπορείτε να το προμηθευτείτε από την εκκλησία μας, η να το αναζητήσετε από τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους που θα βρίσκονται στο παγκάρι για να σας εξυπηρετήσουν
 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ,,,,Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2023 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ, ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ.
 
 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 166 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5470044

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search