Το μήνυμα ημέρας

Ξέρετε, αλήθεια, τι σημαίνει αιωνιότητα;

«Σημαίνει αρχή χωρίς τέλος. Θα υπάρχει χωρίς να σταματάει ποτέ! Αυτό είναι η αιωνιότητα! Όλοι οι αιώνες, απ’ την αρχή μέχρι τη συντέλεια του κόσμου, είναι μπροστά της ότι ένα μικρό σημείο στο σύμπαν, ή ένα λεπτό σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια ή, για να μιλήσουμε σωστότερα, ένα τίποτα. Αυτό είναι η αιωνιότητα!». 

 

Απαντήσεις σε Τελετουργικά Θέματα

Εκκλησιαστική Επικαιρότητα

Έναρξη Κατηχητικού Ενορίας 2014

Με την παρουσία των μικρών μας παιδιών, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Αγιασμός στο Ενοριακό Κατηχητικό Σχολείο του Ιερού Ναού Αγίου Σίλα Ηρακλείου. Ακολούθησε το καλωσόρισμα και οι ευχές από τον εφημέριο του Ναού π. Χρήστο Πυτιρίνη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ενορία μας άνοιξε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά που αγκαλιάζει, χωράει και περιμένει όλα τα παιδάκια μέσα της, με σκοπό, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις με Θεό και Ελλάδα, να γίνουμε αιτία για την αναγέννηση της Πατρίδος μας.

Η Ενορία καλωσόρισε τα παιδία, δορίζοντας στο κάθε παιδί ένα τετράδιο, μολίβια, στυλούς και διάφορα γλυκίσματα, ευχόμενη καλή συνεργασία και καλή Κατηχητική Χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να εξηγήσει στα παιδιά και τους παρευρισκομένους γονείς, ότι ο σκοπός της είναι να στηρίξει τα μικρά παιδιά, να τους δώσει τα φώτα της πίστεως, αλλά και να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση η οποία θα προκύψει κατά τις ώρες διδασκαλίας και τις ώρες των άλλων δραστηριοτήτων του ξεχωριστού αυτού Σχολείου.

Η προσέλευση των μικρών παιδιών ήταν ικανοποιητική, περιμένουμε όμως την επόμενη φορά να ανταποκριθούν και άλλοι μικροί μας φίλοι στο κάλεσμα αυτό της Ενορίας μας.

Μεγάλη χαρά μας έδωσε και την φετινή χρονιά η παρουσία αρκετών πιστών γονέων και κηδεμόνων των παιδιών μας κατά την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού. Κορυφαία νεανική δράση αποτελεί για την Ενορία του Αγίου Σίλα το Κατηχητικό Σχολείο.

Στη δράση του, στις συντροφιές του, στις εξορμήσεις του, με τις δραστηριότητές του, πλάθονται οι άνθρωποι εκείνοι, που αύριο θα στηρίξουν σε αξίες και πνευματικότητα τον εαυτό τους, την οικογένειά τους και ολόκληρη την κοινωνία.

Κυρίως, όμως, θα νιώσουν πως ανήκουν σε μια κοινότητα ανθρώπων, την Εκκλησία, που τους ενώνει η κοινή πίστη, η κοινή ελπίδα και ο κοινός αγώνας για μια καλύτερη ζωή, γεμάτη νόημα και περιεχόμενο. Παράλληλα, θα εμβαθύνουν στις αλήθειες της ορθόδοξης παράδοσης, ανακαλύπτοντας την ουσία της, αλλά και τη δυνατότητά της να απαντά στα αγωνιώδη ερωτήματα του καιρού μας.

Με ιδιαίτερη χαρά περιμένουμε τα παιδιά σας, δηλαδή τα παιδιά μας, στο Κατηχητικό μας Σχολείο, Κάθε Σάββατο στις 4:00 το απόγευμα. Τα παιδιά τα οποία είναι αυτά που θα συνεχίσουν την ζωή και θα παραδώσουν και στις ερχόμενες γενιές τα ήθη και τα έθιμα μας και σίγουρα την Θρησκεία μας και τον Ελληνικό Πολιτισμό μας.

 


Εκτύπωση   Email

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 344 επισκέπτες

Εμφανίσεις Άρθρων
5475623

Copyright © 2023 Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Πυτιρίνης. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. 

Δημιουργία ιστοτόπου: CJ web Services & Eshop

grafiko 2

Search