Ploigisi_neo.jpg
bottom.jpg

Μέσα στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας η ενορία καλεί όλα τα νέα ζευγάρια που πρόκειται να έρθουν «εις γάμου κοινωνίαν»  στον Ενοριακό μας Ναό  όπου και γίνεται διάλογος και εν συνεχεία η ερμηνεία της ακολουθίας του γάμου, των ευχών και των συμβολισμών ώστε κατά την ώρα του μυστηρίου να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και όσο το δυνατόν να κατανοούν το Ιερό αυτό μυστήριο.

Σε λίγο αγαπητά μου παιδιά, θα σταθήτε μπροστά στο ιερό θυσιαστήριο για να ενώσετε ενώπιον Θεού και ανθρώπων τις ψυχές και τα όνειρά σας, να ξεκινήσετε μια νέα πορεία, να αρχίσετε μια καινούργια ζωή, να θεμελιώσετε μια ευλογημένη οικογένεια. Ανθισμένα στεφάνια θα στεφανώσουν τα μέτωπά σας και θα σας συνοδεύσουν  σ’ αυτή την νέα πορεία σας και την καινούρια ζωή σας οι ευλογίες των λειτουργών της Εκκλησίας, η αγάπη και οι ευχές των γονέων σας, των αδελφών, των συγγενών, των φίλων σας όλων εκείνων που σας αγαπούν. Όλοι θα σας καμαρώνουν και θα στηρίζουν σε εσάς μεγάλες προσδοκίες και όνειρα. Ευχή και προσευχή όλων θα είναι η πορεία που αρχίζετε να είναι γαλήνια ειρηνική και ευλογημένη. Να σας οδηγήσει στην ευτυχία. Στην εκπλήρωση των ονείρων σας και στην πραγμάτωση των προσδοκιών σας.

Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι στη ζωή δεν είναι πάντα όλα ρόδινα. Έρχονται συχνά προβλήματα και δυσκολίες πολλές. Την θάλασσα του βίου πολλές φορές, αναστατώνουν θύελλες και καταιγίδες. Κάποτε τα όνειρα σβήνουν και οι ελπίδες διαψεύδονται. Αυτές τις δύσκολες ώρες για να σταθήτε όρθιοι και να μη λυγίσετε, στηριχθήτε στη Χάρη του Θεού, που «τά ἀσθενῆ θεραπεύει καί τά ἐλλείποντα ἀναπληροί».  Θα παίρνετε τότε δύναμη και υπομονή. Θα διατηρήτε αμείωτη την αγάπη σας, αταλάντευτο τον αλληλοσεβασμό σας, αρραγή την ενότητά σας.

Όπως κατά την Ιεροτελεστία του Γάμου σας πίνετε το ίδιο κρασί από κοινό ποτήρι, έτσι να μοιράζεσθε από κοινού στην  υπόλοιπη ζωή σας τις χαρές και τις πίκρες του βίου. Και τότε οι λύπες θα μειώνονται και οι χαρές θα πολλαπλασιάζονται. Οι καρδιές σας θα θερμαίνονται από το φως του Χριστού. Ενωμένοι και δυνατοί θα διασχίζετε το πέλαγος της ζωής. Θα παλεύετε και θα νικάτε.


Ο Θεός δια πρεσβειών πάντων των Αγίων να σας προστατεύει και η Παναγία να σας σκεπάζει. Κανένας και τίποτα δεν θα μπορεί να σας οδηγήσει στο ναυάγιο. Και να είστε σίγουροι ότι θα φτάσετε ασφαλείς στο λιμάνι της χαράς. Θα ζήσετε στερεωμένοι και ευτυχισμένοι και θα καμαρώσετε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα «ὡς νεόφυτα ἐλαιῶν κύκλω τῆς τραπέζης σας». Εύχομαι ταπεινά από τα βάθη της ψυχής μου ο Κύριος πλούσια να ευλογήσει τον γάμο σας και να χαρίσει κάθε αγαθό στη ζωή σας.


Μετά πολλής εν Κυρίω αγάπης
Ο Εφημέριός σας

† Πρεσβύτερος
Χρήστος Πυτιρίνης

Εμφανίσεις Άρθρων
3482926
  • ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

    Τρίτη
    7 Απριλίου

    Καλλιοπίου μάρτυρος, Γεωργίου Μυτιλήνης

footer

 


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ